Zoete aardappel met wortel

Ingrediënten:

3 zoete aardappelen, 300 gr wortelen, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 vegetarisch bouillonblokje, 2 el tomatenpuree, ½ tl chilipoeder, zout en eventueel verse koriander.

Snij de aardappelen in blokjes en de worteltjes doormidden. Kook de aardappelen en wortelen gaar met toevoeging van een bouillonblokje. Snij ondertussen de paprika in blokjes en de ui in halve ringen. Verwarm wat olie en bak de ui totdat hij glazig is. Voeg de tomatenpuree erbij en roerbak dit 1 min. Wanneer je de tomatenpuree niet even bakt dan gaat hij zuur smaken! Voeg dan de paprika erbij en de chilipoeder. Doe er wat water bij zodat het een sausje wordt. Even laten pruttelen en voeg dan de gare aardappelen en wortel toe. Zout naar smaak toevoegen. Snij dan de verse koriander klein en voeg toe voor het opdienen.

Eet smakelijk