Weense sachertorte (basisrecept)

Dit recept is een goede basis om een Weense sachertorte te maken. Wanneer je dat wilt dan kun je deze taart altijd versieren met slagroom en eventueel wat fruit.

INGREDIENTEN:

200 gr pure chocolade, 150 gr (room)boter, 185 gr poedersuiker, 5 eieren, zout, 7 gr vanillesuiker, 150 gr bloem, 10 gr bakpoeder, abrikozenjam of nutella/chocopasta, 3 el geklopte slagroom, 1 el suiker.

HULPMIDDELEN: Springvorm 24 cm


Oven voorverwarmen op 175 graden. springvorm invetten. 150 gr chocolade in stukken breken en samen met de boter in een pan zachtjes laten smelten. Regelmatig roeren.

Op het laatst 150 gr poedersuiker toevoegen en de pan van het vuur nemen.
Splits de eieren en klop in een vetvrije kom eiwitten, zout en vanillesuiker stijf.
Klop de dooiers een voor een door de chocolademassa. Roer vervolgens bloem en bakpoeder door de chocolademassa en spatel dit geheel door de eiwitten.
Beslag in springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten gaar.
Taart laten afkoelen op een taartrek, vorm verwijderen.
Met broodmes de taart horizontaal halveren. Besmeer de snijvlakken met jam of nutella of chocopasta en zet de taart weer in elkaar.
Rest van chocolade in stukken breken en samen met 3 eetlepels slagroom op laag vuur laten smelten. Rest van de poedersuiker door het mengsel roeren. Bestrijk de taart rondom en bovenop met de gesmolten chocolade. Glazuur hard laten worden en dan heerlijk genieten.

Geniet van deze heerlijke chocoladetaart