Vegetarische pizza

Ingrediënten voor het deeg: 

1,5 dl lauw water, ½ zakje gedroogde gist, 1 tl witte suiker, 250 gr bloem, ½ tl zout, 3 el olijfolie.

Ingredienten topping:

2 rode uien, 1 teentje knoflook, olijfolie, tomatensaus naar keuze, 1 tomaat, een paar olijven, Italiaanse kruiden, geraspte kaas, zout en peper.

Bereiding van het deeg:

Verwarm de oven alvast voor op 250 graden. 

Meng ½ dl lauw water met de gist en suiker in een kom tot een glad geheel. Doe dan de bloem in een beslagkom met het zout. Maak in het midden een kuiltje en doe daar de gistoplossing in. Voeg dan het overgebleven water en de olijfolie erbij. Ongeveer 5 min mixen met de elektrische mixer.

Maak er een mooie bal van en laat het ongeveer 1 uur rijzen, dek de kom wel even toe met plastic.

Bereiding topping:

Een kwartiertje voordat de rijstijd om is kun je alvast beginnen met het voorbereiden van de topping. De uien in ringen en het knoflookteentje even uitpersen. Bak de ui en knoflook in olie totdat de ui glazig is. Snij de olijven in ringetjes.

Bestrijk het werkvlak voordat je de pizza gaat vormen met bloem. Maak de bal deeg eerst plat en doe daarna het met de deegroller. Begin dan met een mooi laagje tomatensaus en verdeel daarna de ingredienten er over. Als laatste de geraspte kaas er over strooien.

Baktijd van de pizza is ongeveer 15 min.

Eet smakelijk