Tips


  • Hoeveelheden per persoon:
  • Het verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn een aantal vaste hoeveelheden waarmee je voor (ook grotere) groepen kunt inschatten hoeveel je ongeveer per persoon nodig hebt:

  • bij de standaard aardappel-vlees-groente:

  • iets meer (100-150 gram) vlees als het om los vlees gaat (Schnitzel, spare ribs, karbonade)

  • neem 150-200 gram vis per persoon

  • reken 200 gr groente (na het snijden/schoonmaken!) per persoon. Je hebt dus bijv 300 gram spruiten nodig omdat je er de buitenste blaadjes af moet halen.

  • 2/3 gemiddelde aardappels per persoon

  • Reken ongeveer 100 gram vlees/150 gram vis per persoon als dit in het gerecht verwerkt wordt (bijvoorbeeld gehakt of kip door de saus of lasagne)

  • 80-100 gram gedroogde pasta per persoon

  • 80-100 gram ongekookte rijst per persoon, gekookte rijst weegt 2x zoveel dan ongekookte rijst


  • Zorg dat je altijd veel kruiden in huis hebt. Koop elke week een ander potje kruiden om zo de voorraad aan te vullen.
  • Gekookte mie altijd even spoelen met koud water, dan plakt het minder.