Surinaamse nasi

Ingredienten:

250 gr rijst, 1 ui, 1 maggiblokje ( verkrijgbaar bij de toko ),  ½ tl piment, 1/2tl gemberpoeder, 1 el ketjap manis, ½ el ketjap asin, 1 tl sambal, vegetarische stukjes, handje doperwten (diepvries), olie.

Een smaakvolle nasi voor 2 á 3 personen.

Voor nasi is het aan te bevelen om een Basmati rijst te nemen.

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Snipper de ui en bak de vegetarische stukjes en de ui in de olie. Voeg na een paar minuutjes een handje doperwten toe. Goed roerbakken totdat de doperwten ontdooit zijn.

Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg alle andere kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en voeg tenslotte de rijst toe. Even goed bakken en blijven roeren.

Lekker met een gebakken ei en kousenband!

Eet smakelijk!