Spinazie quiche

Ingredienten:

600 gr verse spinazie, geraspte kaas, 6 bladerdeegplakjes, nootmuskaat, pijnboompitten, 4 eieren, sojamelk, zout, peper.

Verwarm de oven voor op 180 gr. En laat de bladerdeeg ontdooien tijdens de voorbereidingen van het recept.

Klop de eieren los met wat sojamelk, zout en peper. De quichevorm insmeren met wat olie. Bekleed dan de vorm met de bladerdeegplakjes.

In een wok een beetje olie verwarmen en daar in de spinazie laten slinken. Doe daarna de spinazie in een vergiet en druk de spinazie aan met een lepel om al het vocht er uit te laten lopen.

Snij dan de spinazie op een plankje klein. Rooster in een kleine koekenpan de pijnboompitten.


Breng dan een laagje geraspte kaas aan in de quichevorm. Daarna de spinazie met de pijnboompitten. Strooi er dan wat nootmuskaat over.

Bedek de spinazielaag met een laagje geraspte kaas. Als laatste gaat het eimengsel erover. Plaats de quiche ongeveer 30 min in de oven.

Eet smakelijk