Spinazie quiche

Ingredienten:

Iglo spinazie á la creme (750 gr) , geraspte kaas, 6 bladerdeegplakjes, 3 eieren, voorgekookte aardappelschijfjes (500 gr), olijfolie, zout, peper.

Verwarm de oven voor op 200 gr. Ontdooi het bladerdeeg tijdens de voorbereidingen van het recept.

Klop de eieren los een handje geraspte kaas, zout en peper. Smeer de quichevorm in met olijfolie. Bekleed de vorm met de bladerdeegplakjes.

Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op het pak. De aardappelschijfjes zijn al voorgekookt maar ik heb ze toch nog even 10 min laten koken om ze extra zacht te krijgen. Strooi voordat je met de opbouw van de quiche begint wat zout over de aardappelschijfjes.

De opbouw van de quiche heb ik als volgt gedaan. Voor de eerste laag heb ik de helft van de aardappelschijfjes gebruikt. De 2e laag is de spinazie, 3e laag geraspte kaas, 4e laag de rest van de aardappelschijfjes. Bedek nu de quiche met het eiermengsel en strooi nog wat geraspte kaar erover.

Zet nu de quiche in de oven voor ongeveer 40 min.

Eet smakelijk