Rijst/Granenrecpten

Erwin's nasi
Erwin's nasi
Gekruide rijst
Gekruide rijst
Risotto
Risotto
Surinaamse nasi
Surinaamse nasi
Thaise groenten met rijst
Thaise groenten met rijst

Erwin's nasi

Ingredienten: 300gr rijst, 2 teentjes knoflook, 1 cm verse gember (geraspt), 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel oestersaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel sambal, 1/2 prei in ringen gesneden, een handje kousenband of doperwten (diepvries), 2 eieren, zonnebloemolie, zout naar smaak, snufje vetsin. Voor de bereiding van nasi kook je de rijst 1 min minder dan op het pak staat aangegeven. Zo krijg je een mooie droge korrel. Terwijl de rijst kookt meng je ondertussen 2 eieren met.....Lees verder

Gekruide rijst

Ingredienten: 200 gr rijst, laos, djintan, koriander, katoembar, djahe (kruiden van Conimex), 1 el ketjap manis, 1tl sambal, 1 rode paprika, 1/2 prei, 2 kipfilet, 1/2 ui, 2 tomaten, kippenbouillonpoeder (bij de toko verkrijgbaar), olie, zout en peper. Rijst koken we volgens de aanwijzingen op het pak. Ondertussen snijden we de kip in kleine stukjes, de paprika in kleine blokjes, de prei....Lees verder

Risotto

Ingredienten: 1 ui, 300 gr risottorijst, olijfolie, ½ rode peper, 1 ltr bouillon, 2 tomaten, verse basilicum. De ui gaan we eerst even heel fijn snipperen. En de tomaten snijden we in blokjes en de rode peper in ringetjes. In de wok verwarmen we de olijfolie en bakken de ui glazig. Dan voegen we de peper en de rijst toe. Alles goed door elkaar blijven roeren totdat de rijst bedekt is met olie......Lees verder

Surinaamse nasi

Ingredienten: 250 gr rijst, 1 ui, 1 maggiblokje ( verkrijgbaar bij de toko ), heel klein beetje trassi, ½ tl piment, 1/2tl gemberpoeder, 1 el ketjap manis, ½ el ketjap asin, 1 tl sambal, 1 kipfilet, handje doperwten (diepvries), olie. Een smaakvolle nasi voor 2 á 3 personen. Voor nasi is het aan te bevelen om een Basmati rijst te nemen. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Snipper de ui en....Lees verder

Thaise groenten met rijst

Ingredienten: 250 gr Thaise groenten, 150 gr rijst, 2 eieren, zout, 1 el kurkuma, olie en chilisaus. We beginnen met de rijst te koken volgens de aanwijzingen op het pak. Ondertussen even de eieren los kloppen in een kommetje. Zodra de rijst klaar is verhitten we wat olie in een grote koekenpan.....Lees verder