Pindasoep

Ingredienten:

4 á 5 el. olijfolie, 400 gr wokgroenten ( Aziatisch ), 1 rode peper, 2 lente uitjes, 2 tomaten, 2 tl komijn, 1 el kerrie, 5 tl veg, bouillonpoeder, 1 grote pot pindakaas, klein bakje tauge, 1 liter water, 300 ml kokosmelk, zout en peper.

Rode peper en de lente uitjes in ringetjes snijden. Wanneer je niet van pittig houdt verwijder dan de zaadjes uit de rode peper! Snij de tomaten in blokjes.

Verwarm dan de olijfolie in een grote soeppan. Roerbak de groenten, lente ui en peper totdat de groenten een beetje zacht is geworden. Voeg dan de tomatenblokjes en de kruiden toe, nog even roerbakken. Doe er dan het water en de bouillonpoeder bij, roer even en voeg dan de pindakaas toe.

Laat het geheel nog even 15 min pruttelen. Daarna voeg je de kokosmelk toe en eventueel nog wat water. Proef even en maak op smaak met zout en peper. Vóór het opdienen de tauge toevoegen en 2 min verwarmen.

Lekker met gekookte rijst!

Eet smakelijk