Pasta met paprika/tomatensaus

Deze pasta kwam tot stand met wat ik nog in voorraad had. Die dag (14 januari 2018) had ik geen tijd om boodschappen te halen. Mijn man was een paar dagen eerder gevallen en had een scheurtje in zijn bekken. Gelukkig heb ik altijd wel wat liggen waar ik wat van kan maken. Ik heb de helft ervan in de diepvries gedaan, lekker makkelijk voor de volgende keer! Ik ben dus op het moment druk bezig om mijn man te verzorgen.

Ingredi├źnten:

120 gr pasta, 1 ui, 2 tomaten, 1 rode paprika, 1 lente ui, 1 el Italiaanse kruiden, 1 klein blikje tomatenpuree, olijfolie, zout en peper

Snipper de ui en snij de paprika en tomaten in blokjes. De lente ui snij je in kleine ringetjes.

Verwarm ongeveer 3 el.olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Roerbak de groenten en voeg de Italiaanse kruiden toe. Laat het even op een zacht vuur gaar worden met een deksel op de pan, ongeveer 5 min.

Voeg dan de tomatenpuree toe met de pasta en wat water zodat de pasta onder water staat. Breng het aan de kook. De kooktijd volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pasta volgen.

Af en toe roeren en misschien wat water toevoegen. Wanneer de saus te dun is dan nog even blijven verwarmen zodat er wat water verdampt.


Lekker met geraspte kaas erover!

Eet smakelijk