Nasi met kousenband

Ingrediënten:


Ongeveer 150 gr gekookte rijst (had ik nog over van de vorige dag), ½ rode peper, 1 sjalotje, handje kousenband of dunne sperziebonen, 1 tl katoembar, 1 tl laos, 1 tl vegetarische bouillon, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 cm verse gember, 1 ei (losgeklopt), olijfolie, zout en peper.

Snij het ½ rode peper in ringetjes, snipper het sjalotje, pers het teentje knoflook uit, snij de gember klein,  en klop het ei los in een apart kommetje.

Doe alles, ook de rijst, in de wok met wat olijfolie (behalve het ei!). Meng de kruiden er goed door en blijf even goed roerbakken. Maak dan in het midden van de wok een kuiltje en bak van het losgeklopte ei roerei. Meng dan de stukjes ei er goed doorheen.

Eet smakelijk