Broccoli roerbakschotel

26-03-2020

Broccoli een lekkere en gezonde groente. Je kunt er altijd veel kanten mee op. Pittig, neutraal, Italiaans, Indiaas of gewoon een lekkere roerbakschotel. Ik hou er van om eerst de broccoli te koken voordat ik ga roerbakken. Maar niet te zacht want dan is die bite weg. Met broccoli kun je lekker experimenteren. Deze roerbakschotel vind ik zelf erg lekker bij pasta. Vroeger aten we broccoli met een sausje, ook lekker. En ook nog steeds een favoriet van mijn man. Kerriesaus of kaassaus. Zelf roerbak ik het liefste om de vitaminen te behouden. In broccoli zit heel veel, namelijk:

In 100 gr broccoli zit:

  • 125 kJ
  • 2 g koolhydraten
  • 3,3 g eiwit
  • 105 mg calcium
  • 1,3 mg ijzer
  • 114 mg vitamine C
  • 0,1 mg vitamine B1
  • 0,21 mg vitamine B2
  • 0,12 mg caroteen