Erwin's zalmpasta

Ingredienten: 350 gr pasta, 200 gr plakken zalm, sourcream 100 ml, 2 el verse bieslook, 1 eierdooier, 2 lente uitjes, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 ½ el citroensap ( vers ), 1 tl zout/peper naar smaak, 20 olijven in ringetjes gesneden, olijfolie.

Pasta koken volgens aanwijzingen op het pak. Ondertussen snijden we de lente uitjes en olijven in ringetjes. De zalm en de bieslook snijden we in kleine stukjes. De ui snijden we in halve ringen. De citroen persen we uit en het ei gaan we scheiden in 2 bakjes.

Zo dat was het snijwerk! Nu gaan we er iets lekkers van maken. Laten we eerst even met de saus beginnen.              We roeren de sourcream, bieslook, lente ui, citroensap ( 1 ½ el ), 1 tl zout, peper naar smaak en de olijfringetjes in een kom door elkaar.

De klein gesneden ui en het knoflookteentje bakken we zachtjes in de olijfolie in een wok. Verwijder daarna het knoflookteentje en voeg de pasta bij het gebakken uitje. Goed door elkaar roeren en de saus toevoegen, goed verwarmen. Draai dan het gas uit en roer de eierdooier er goed doorheen.

Erwin's zalmpasta
Erwin's zalmpasta

Geniet van dit heerlijke pastarecept, eet smakelijk