Courgette met kip

Ingredienten:

1 ui, 300 gr kip, 1 courgette, 2 trostomaten, zonnebloemolie, zout, peper en een bouillonblokje.

Dit recept heb ik gemaakt met wat ik nog in huis had. Er lag een courgette en ik had ook nog wat kip in de diepvries. En meestal heb ik ook tomaten en uien in huis. Dus toen ik de ingredienten had kwam het recept vanzelf!

Altijd eerst even het snijwerk doen. We beginnen met de kip in kleine stukjes te snijden. Van de courgette maken we blokjes en dat doen we ook met de tomaten. De ui snijden we in halve ringen.

De  kip kruiden we met zout en peper en bakken we in een beetje olie totdat hij lichtbruin is. Dan laten we de ui 1 min meebakken. Voeg dan de courgetteblokjes, tomatenblokjes, zout, peper toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en nog even goed roerbakken.

Plaats er dan een deksel op en laat het nog even 10 min garen.

Eet smakelijk!