Cassave met shitake

Dit recept heb ik van mijn zoon Erwin, hij houdt net als zijn moeder van lekker eten en koken.

Ingredi├źnten:

1 cassave, 100 gr shitake, een handje diepvriesdoperwten, 1 lente ui, verse selderij, verse peterselie, verse bieslook, 2 cm verse gember, 1 tl zoete paprikapoeder, 3 zongedroogde tomaatjes, olijfolie.

Schil en snij de cassave in blokjes, wel eerst de kern er uit verwijderen. Kook de cassave gaar en bak de cassave krokant in olijfolie. Uit laten lekken in een vergiet.

Snij de lente ui in ringetjes en de shitake in kleine reepjes. De gember, gedroogde tomaatjes en de verse kruiden klein snijden.

Verwarm een beetje olijfolie en bak daar in de shitakereepjes totdat al het vocht eruit is. Doe de gember erbij en roerbak het 1 min. Voeg de klein gesneden gedroogde tomaat toe en weer even roerbakken. Daarna de ringetjes lente ui erbij en zachtjes verwarmen totdat de lente ui zacht is geworden. Voeg de doperwten toe en roerbak totdat ze ontdooit zijn.

Voeg tenslotte de gebakken cassave toe met de verse kruiden en de paprikapoeder.

Wel even proeven en zout naar smaak toevoegen.

Eet smakelijk