Boerenkoolstamppot met zongedroogde tomaat

Ingredienten:

500 gr boerenkool, 500 gr aardappelen, een paar zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje, 2 uien, peper, olijfolie, parmezaanse kaas.

Boerenkool en aardappelen in aparte pannen koken. Bij de aardappelen een bouillonblokje toevoegen.

De zongedroogde tomaten tijdens het koken van de aardappelen en boerenkool even in warm water laten weken.

 Snipper de uien en bak ze in de olijfolie in een wok. Wanneer de uien glazig zijn voeg dan de geweekte tomaatjes toe.

De boerenkool goed afgieten wanneer hij gaar is. Voeg dan de boerenkool bij de ui en tomaat. Even kort roerbakken. Voeg dan de gare aardappelen met wat kookvocht toe. Grof door elkaar stampen, en tenslotte de parmezaanse kaas toevoegen. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout.

Eet smakelijk