Bloemkool curry

Ingredienten: 

1 bloemkoolroosjes, 1 sjalotje, 1 rode paprika, 1 tomaat in blokjes gesneden, 1 blikje kikkererwten (200 gr), 1 el kerrie massala, olijfolie, zout, peper, 1 tl koriander, 1 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma, 1 knoflookteentje.

Terwijl je de bloemkoolroosjes kookt, niet al te gaar, kun je ondertussen het snijwerk doen.

Sjalotje snipperen, knoflookje uitpersen en de paprika en de tomaat in blokjes snijden.

Verwarm de olie en roerbak het gesnipperde sjalotje, uitgeperste knoflookje en de paprikablokjes met de kruiden een paar minuutjes.

Giet de kikkererwten af en voeg ze toe met de tomatenblokjes.

Goed door elkaar roeren.

Voeg tenslotte de bloemkoolroosjes erbij, weer goed door elkaar roeren en nog even goed verwarmen.

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk