Bami met satesaus

Dit recept is voor 2/3 personen

Ingrediënten:

Voor de bami: 160 gr mie, 1 pakket bami/nasigroente, olie, 1 el ketjap manis, 1 tl laos, 1 tl ketoembar, zout, 2 eieren.

Voor de satésaus:  1 sjalotje, 1 knoflookje, 1 tl sambal, paar el. pindakaas, 1el ketjap manis, kokosmelk of koffiemelk, beetje citroensap en een ¼ bouillonblokje of zout, beetje olie.

Kook de bami volgens de beschrijving op het pak. Roerbak de groente met de kruiden. Voeg daarna de mie toe en roer alles goed door elkaar. Laat het zachtjes verwarmen terwijl je de satesaus maakt.

Snipper het sjalotje heel fijn en laat het knoflookje heel en maak met een mesje wat inkepeningen rondom het knoflookje. Verwarm de olie en verwarm het klein gesneden sjalotje en het knoflookje daarin. Haal dan het knoflookje eruit en voeg alle overige ingrediënten toe. Kijk of de satésaus niet te dik is, voeg dan eventueel nog wat melk toe.

Als laatste de eieren even bakken.

Eet smakelijk