Gerolde kipfilet met asperges in hollandaisesaus

Ingredienten:

2 kipfilets(ca.300gr in totaal), zout en peper, 2 schaaltjes groene asperges, 4 grote plakken gerookte ham, 2 eidooiers, 2 el witte wijnazijn, 125 gr roomboter, 1/2bakje peterselie (fijngehakt), cocktailprikkers, huishoudfolie.

Voor dit heerlijke gerecht staan we even iets langer in de keuken. We beginnen met de kipfilets, die halveren we. Dan plaatsen we ze tussen 2 laagjes huishoudfolie. Met een deegroller voorzichtig erover rollen totdat ze de vorm krijgen van dunne schnitzels. In 2 bakjes splisen we de eieren, we gebruiken alleen de eidooiers. De peterselie hakken we even heel fijn.

De asperges koken we totdat ze redelijk gaar zijn, goed uit laten lekken. De kipfilets leggen we op een grote plank en bestrooien ze met zout en peper. Dan verdelen we de asperges over de kipfilets en maken we er mooie rolletjes van. We wikkelen er tenslotte de ham omheen en zetten de ham vast met cocktailprikkers. Verhit dan de boter in een ruime koekenpan en bak de rolletjes om en om.

Dan gaan we de saus bereiden. We kloppen de eidooiers in een maatbeker met een staafmixer en brengen de azijn aan de kook in een steelpan. De azijn voegen we bij de eidooiers. In dezelfde steelpan verhitten we 100 gr boter tot deze gaat borrelen. Dan voegen we de boter bij de eidooiers en roeren de helft van de gesneden peterselie toe. Nog even op smaak brengen met zout en peper. Apart de saus serveren en de rest van de peterselie erover strooien.

Eet smakelijk !