Appelcranberrytaart

Appelcranberrytaart

Een heerlijk combinatie appels met cranberries!

Ingredienten:

300 gr zelfrijzend bakmeel, 200 gr roomboter, 150 gr witte basterd suiker, 1 kg appels, 1 ei (losgeklopt), 50 gr suiker, 3 tl kaneel, 100 gr gedroogde cranberries, 2 el paneermeel, beetje zout, beetje bloem.

Springvorm 24 cm en een mixermet deeghaken.



  1. Wel de cranberries in lauw water, ong 20 min en dep ze daarna droog met keukenpapier.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  3. Vet de springvorm in met boter.

  4. Roer de 200 gr boter in een kom totdat deze zacht is. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel, 100 gr basterd suiker,beetje zout, en 2/3 van het losgeklopte ei toe.

  5. Met de mixer met deeghaken kneden totdat het een samenhangend geheel is.Laat dan het deeg 10 min rusten in de koelkast.

  6. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne schijfjes.

  7. Meng in een kom de appelschijfjes met 50 gr suiker, 3 tl kaneel en de gewelde cranberries.

  8. De vorm bekleden met ¾ van het deeg, de bodem en de rand.

  9. Strooi dan 2 el paneermeel over de bodem.

  10. Vul dan de vorm met het appelmengsel.

  11. Doe wat bloem op een grote snijplank en vorm daarop van het overgebleven deeg dunne rolletjes. Druk daarna de rolletjes plat.

  12. Leg dan de reepjes deeg kruislings over het appelmengsel.

  13. Bestrijk daarna met met overgebleven losgeklopte ei de rand en de reepjes van de taart.

  14. De appeltaart bakken in ongeveer 75 minuten.

  15. Daarna de appeltaart een uurtje laten rusten en daarna pas de springvorm verwijderen.