Aloo Gobi (bloemkoolrecept)

Ingredi├źnten:

Bloemkoolroosjes, 1 ui, 4 tomaten, 1 tl mosterdzaad, 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, 1 tl koriander, 2 tl garam masala, 3 el olie.


De tomaten ontvellen. Dat gaat makkelijker wanneer je ze eerst even 1 min in warm water doet en aan 1 kant met een mesje een kruisje maakt. De ui snipperen en de tomaten klein snijden.

Verwarm de olie in een hapjespan en voeg de mosterdzaadjes toe. Doe het deksel op de pan want anders springen de mosterdzaadjes eruit!

Zodra je ze hoort springen voeg je de gesnipperde ui toe. Een paar minuutjes roerbakken. Voeg dan alle andere kruiden toe en meng alles goed door elkaar.

Daarna doe je de tomaat en de bloemkoolroosjes erbij. Weer goed door elkaar roeren en voeg dan wat water toe zodat de bloemkoolroosjes net onder water staan. Breng aan de kook en zet het vuur daarna wat lager. Laat het zachtjes koken totdat ze gaar zijn en het vocht verdampt is.

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk