Aardappeltortilla

Ingrediënten: 

500 gr aardappelschijfjes (voorgekookt), 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 ui, ½ rode ui, 2 grote tomaten, platte peterselie, 8 eieren, geraspte kaas.

Dit recept is voor 4 personen en heb ik bereid in 2 koekenpannen. De aardappelschijfjes heb ik uit de supermarkt en waren voorgekookt. Maar ik heb ze toch nog even 5 minuten extra gekookt zodat ze lekker zacht waren. De andere ingrediënten had ik nog in huis. Zo'n tortilla kan kan je maken met restjes uit de koelkast. 

De uien heb ik gesnipperd en de andere groenten heb ik klein gesneden. De eieren heb ik verdeeld in 2 kommen en daar wat geraspte kaas aan toegevoegd. Goed even loskloppen en zout en peper naar smaak toevoegen.

Eerst even alle groenten in de olie bakken, verdelen over 2 koekenpannen. Wanneer de groenten zacht is voeg dan de aardappelschijfjes toe. Nog even voorzichtig door elkaar mengen. Ook even wat zout en peper naar smaak toevoegen. Voeg bij het eiermengsel nog wat kleingesneden peterselie. Verdeel het eiermengsel goed boven de tortilla. Eventueel nog wat geraspte kaas erover. Op elke koekenpan een deksel en laat het op een klein vuur garen, ongeveer 15 minuten. Daarna nog ongeveer 5 minuten zonder deksel.

Eet smakelijk