Aardappelsalade

Geen zin om boodschappen te halen en geen zin om lang in de keuken te staan? Dan is deze aardappelsalade ideaal. Een aardappelsalade is makkelijk om te maken. De basis is onze aardappel, en die hebben we meestal wel in huis. Eieren zijn ook meestal voorradig. Azijn, slasaus, peper en zout staat ook in de voorraadkast of koelkast. Zo zijn we al een stapje in de goede richting om aardappelsalade te maken. Nog een restje sla en wat augurken en voila we kunnen beginnen aan de aardappelsalade.

Even alle ingredi├źnten op een rijtje: 4 gekookte aardappelen, 2 hard gekookte eieren, 30 gr rucola, 1 bosuitje, 5 klein gesneden zure augurk, 1 eetlepel, azijn, slasaus en zout en peper naar smaak, i.p.v. het bosuitje kunnen we een sjalotje of een klein uitje gebruiken.

We gaan van start. Eerst de aardappelen schillen en klein snijden. Om tijd te besparen koken we de aardappelen en de eieren gelijktijdig, wel in aparte pannen! Ondertussen gaan we het snijwerk doen. We snijden de augurkjes in plakjes en het bosuitje ook in dunne ringetjes. Gebruik je een sjalotje of een klein uitje, snipper die dan zo klein mogelijk.

Nu gaan we er een mooie salade van maken. De aardappelen afgieten en droog koken. Doe ze in een kom  en pureer ze grof. Meng er de azijn, slasaus, ui, de helft van de plakjes augurk, peper en zout door. Presenteer het op een mooi bord. Eieren aan plakjes er omheen met de rucola. En bovenop versier je het met de plakjes augurk.


Na 5 minuten zag de schaal er zo uit!