Wortelstamp

Ingredienten:

 500 gr wortelen, 1 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gemalen kurkuma, 2 tl geraspte gember, 60 gr Griekse yoghurt, 2 el fijngehakte korianderblaadjes, 2 tl limoensap, 1 tl komijnzaad.

We beginnen met de worteltjes in een soort van blokjes te snijden, geen dunne plakjes! Dan zetten we ze op met een laagje water en koken ze gaar.

Ondertussen gaan we de gember  raspen en de knoflookjes persen.

In een hapjespan verwarmen we de olijfolie en bakken we de knoflook, kurkuma en gember 1 minuutje. Voeg daarna de wortelblokjes toe en roerbak nog een minuutje of 3. Beetje water erbij en met deksel erop 5 min. laten pruttelen.  Pureer alles, roer de yoghurt, koriander en het limoensap er doorheen.

Breng alles op smaak met zout en peper. Bak het komijnzaad nog even 1-2 min en strooi het over de wortelpuree.

Wortelstamp
Wortelstamp

Lekker met witte rijst.

Eet smakelijk!