Volkoren-rozijnen-notenbrood

Ingredienten:

500gr volkorenmeel, 200gr rozijnen, 125gr cranberry-notenmix (of een andere mix), snufje zout, 2 el lichte basterdsuiker, 1 el koekspeculaaskruiden, 7gr droge gist, 250ml lauw water.

De rozijnen zetten we even apart in een bakje met water, ongeveer 15 min. is voldoende. Het volkorenmeel gaan we eerst zeven, zodat het mooi egaal is zonder dikke korreltjes.

De notenmix snijden we een beetje kleiner. Daarna doen we alle ingredienten, behalve de notenmix, in een kom. Met een mixer met deeghaken kneden we het deeg ongeveer 5 min.

De notenmix kneden we er daarna met de handen er door.

Van het deeg maken we een grote bol en laten we het in een kom, afgedekt met plastic folie, 1 uur rijzen. De oven verwarmen  we 15 min. voor op 200 graden. Na 1 uur rijzen vormen we het deeg tot een mooi brood. Daarna nog een 1/2 uur laten rijzen.

Voordat het de oven in gaat nog even met wat water besprenkelen. Daarna gaat het brood ongeveer 40 min in de oven. Af en toe wanneer het brood in de oven staat, nog even met wat water besprenkelen. 

Geniet van dit lekkere broodje. Eet smakelijk.