Vietnamese loempia

Ingredienten:

Loempiavellen, worteljulienne 100 gr, 1 ½ bosuitje, 300 gr kipfilet, klein bakje tauge, 60 gr mihoen of glasnoodles, ½ el vissaus, 1 tl gemberpoeder, zonnebloemolie, 1 ei, zout en peper.

Deze loempiaatjes heb ik gemaakt toen mijn jongste zoon kwam eten. Hij maakte de vulling en bakte de loempiaatjes en ik deed het snijwerk en het vouwen. Het vouwen van de loempiaatjes heb ik gefotografeerd. Dat vouwen was het meeste werk!

Eerst de kipfilet in kleine stukjes snijden en bestrooien met zout en peper. Zacht bakken in de wok met zonnebloemolie. De mihoen klein breken en in warm water zacht laten worden.

Tensllotte worteljulienne 100 gr, 1 ½ bosuitje, klein bakje tauge, 60 gr mihoen of glasnoodles, ½ el vissaus, 1 tl gemberpoeder bij de kip voegen en alles even roerbakken.

Het ei in een kommetje loskloppen.

Dan gaan we de loempiaatjes vouwen!


   1 Beetje vulling onder de middenlijn op de loempiavel brengen.     

   2 Dicht rollen tot de middenlijn.

   3 De zijkanten naar elkaar toe vouwen.

   4 De bovenste punt met ei bestrijken en tenslotte dicht vouwen

   5 Daarna de loempia's kort bakken in de zonnebloemolie.

Eet smakelijk, lekker met een Oosterse salade.