Vegetarische erwtensoep

Ingredienten:

5 middelgrote kruimige aardappelen, 1 blikje doperwten 400 gr, 150 gr boerensoepgroente, 1 prei, olijfolie, 1/2 ltr water, 4 groente bouillonblokjes, 1 ui, peper en zout.

Deze soep is snel te bereiden, budgetvriendelijk en erg lekker!

Ui schoonmaken. Aardappelen schillen en klein snijden. Zet ze op met een beetje water en laat ze goed gaar koken, niet afgieten! Na het koken de doperwten toevoegen met het vocht. Goed pureren totdat er een zachte puree ontstaat.

Snij de prei in ringen en roerbak samen met de boerensoepgroente in olijfolie in een soeppan.

Voeg er dan een 1/2 ltr water aan toe met de bouillonblokjes en een hele ui, wel even de velletjes eraf halen.

Breng het aan de kook. Voeg dan de doperwten/aardappelpuree toe en roer goed door. Eventueel nog wat water toevoegen. Wanneer de soep niet dik genoeg is dan even laten inkoken. Proef even, en voeg dan peper en zout naar smaak toe.

Eet smakelijk