Surinaamse nasi

Ingredienten:

250 gr rijst, 1 ui, 1 maggiblokje ( verkrijgbaar bij de toko ), heel klein beetje trassi, ½ tl piment, 1/2tl gemberpoeder, 1 el ketjap manis, ½ el ketjap asin, 1 tl sambal, 1 kipfilet, handje doperwten (diepvries), olie.

Een smaakvolle nasi voor 2 á 3 personen.

Voor nasi is het aan te bevelen om een Basmati rijst te nemen.

Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Snipper de ui en bak hem lichtjes in olie in een wok.  Voeg dan een handje doperwten toe en laat ze al roerbakkend ontdooien.

Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg alle andere kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en voeg tenslotte de rijst toe. Even goed bakken en blijven roeren.

Lekker met een gebakken ei en kousenband!

Eet smakelijk!