Surinaamse gehaktballetjes

Ingredienten:

Deze gehaktballetjes zijn snel klaar en erg lekker.

500 gr half om half gehakt, 1 ui, 1 knoflookje, ½ rood pepertje, zout, 1 tl sambal, 1 tl paprikapoeder, 1 tl koriander, 1 tl komijn, 1 tl laos, 1 tl gember, 1 el ketjap manis, 1 ei, 1/2 el ketjap asin, beetje paneermeel, boter en zonnebloemolie.

Voor dit recept gebruiken we veel kruiden. Zorg dus dat je altijd veel kruiden in huis hebt. Koop elke week een ander potje kruiden om zo de voorraad aan te vullen.

We beginnen met de ui heel klein te snijden. Snij het 1/2 rode pepertje in ringetjes. Pers het knoflookje uit en meng alles door elkaar in een grote kom.
Voeg de kruiden en het gehakt toe en meng alles goed door elkaar. Maak er kleine balletjes van bak ze in de boter en zonnebloemolie.

Eet smakelijk!