Stevige tomatensoep

Ingredienten:

6 el olijfolie, 250 gr zakje soepgroente, 1 grote aardappel, 1 prei, 150 gr pasta, een handje vermicelli, pakje gezeefde tomaat, blikje tomatenblokjes,

Maggi smaakmaker (tomaat), 2 groentebouillonblokjes, zout en peper.

We beginnen eerst even met de voorbereidingen, zoals het snijwerk. De prei goed wassen en in ringen snijden. De aardappel schillen en in blokjes snijden, ook even wassen!

Dan zetten we alles klaar en kunnen we beginnen.

De soepgroenten, aardappelblokjes en de preiringen verwarmen we in de olijfolie in een grote soeppan. Dan voegen we 1 1/2 liter water toe en brengen we alles aan de kook. Dan draaien we het vuur wat lager en voegen we de pasta toe met de bouillonblokjes. De pasta gaar laten worden en daarna de gezeefde tomaat, tomatenblokjes en Maggi smaakmaker toevoegen. Eventueel nog wat water toevoegen voor de juiste dikte. Bijna klaar! Nu nog even de vermicelli erbij en 10 min. zachtjes laten koken. Even proeven en naar smaak zout en peper toevoegen.

Een lekker bord soep, eet smakelijk!