Rode pittige soep

Ingredienten:

6 tomaten, 1 rood pepertje, 150 gr wortelen, 1 rode paprika, 1 rode ui, pakje gezeefde tomaat, 4 groentenbouillonblokjes, vermicelli, verse basilicum, 2 el bloem, olijfolie, gemberpoeder, zout/peper.

We beginnen met het snijwerk:

Wortelen in kleine plakjes, tomaten in kleine stukjes, paprika in kleine stukjes, rode peper en de rode ui in ringen. Wanneer je niet van erg pittig houdt dan kun je het beste de zaadjes van de rode peper weggooien.

Verwarm ongeveer 1 1/2 ltr water in de waterkoker. Ondertussen verwarm je in de soeppan wat olijfolie, roerbak de wortel en paprika 4 min. Voeg dan de ui, tomaat en peper erbij en bak alles 2 min. Doe er dan 2 el bloem doorheen en blijf even goed roeren. Voeg dan wat gekookt water met de bouillonblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Daarna doe je de gezeefde tomaat, gemberpoeder, zout en peper erbij.

Eventueel nog wat water toevoegen en 10 min. zachtjes laten koken. Voor het opdienen de klein gesneden basilicum toevoegen.

Rode pittige soep
Rode pittige soep

Is de soep te pittig geworden dan kun je er altijd wat koffiemelk of creme fraiche aan toevoegen.

Eet smakelijk!