Portugese aardappelen uit de oven

Ingredienten:

2 el boter, 600 gr vastkokende aard, geschild en gehalveerd, 1 rode ui, 1 groot laurierblad (verkruimeld), zout en versgemalen peper, 1/2 glas droge witte wijn, 2 e.l. Olijfolie, 4 trostomaten

Eerst even de oven voorverwarmen op 200 graden. Ondertussen schillen we de aardappelen en halveren we ze. De rode ui snijden we in halve ringen en de tomaten in parten.

De ovenschaal vetten we in met boter of olie. De aardappelen erin leggen en de ui en laurierblad er boven en daarna bestrooien met zout en peper. Giet de wijn erover en dek af met aluminiumfolie.

Temper de oven naar 180 graden. De aardappelen ongeveer 30 minuten in de oven.  Verwijder het folie en schep de tomaten door de aardappelen, zet daarna de schaal nog 30 minuten onafgedekt in de oven tot alles bruin en gaar is.

Eet smakelijk!