Pasteitjes van Corrie

Ingredienten :

10 bladerdeegplakjes, 1 grote aardappel, handje doperwten, klein uitje, 1/3 rode paprika, 2 kleine tomaten, 3 eieren, zonnebloemolie, 1 afgestreken eetlepel sambal en zout.

Voorbereiding (10min): Aardappel in blokjes snijden, uitje snipperen, tomaat klein snijden, paprika klein snijden.Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze (45min): Aardappel plus doperwten koken totdat de aardappel zacht is. Ondertussen 2 eieren koken ongeveer 10 min.Paprika, ui en tomaat in de zonnebloemolie bakken totdat alles zacht is. Alles door elkaar mengen behalve de eieren, sambal en zout toevoegen. De 2 gekookte eieren in plakjes snijden.

Een eetlepel mengsel op een bladerdeegplakje en er bovenop een plakje ei.

Daarna dicht vouwen en de rand met een vork bewerken.

Het rauwe ei los kloppen en de pasteitjes ermee insmeren aan de bovenkant.

20 min in de oven, na 15 min even controleren!

Deze pasteitjes zijn heerlijk met een salade erbij of wanneer je er iets warms bij wil eten dan is rijst ook een perfecte combinatie.

Eet smakelijk!