Pasta/Noodlesrecepten

Bami van Corrie
Bami van Corrie
Bami vegetarisch
Bami vegetarisch
Erwin's zalmpasta
Erwin's zalmpasta
Fusilli
Fusilli
Gnocchi met tomatensaus
Gnocchi met tomatensaus
Lasagne met spinazie en zalm.
Lasagne met spinazie en zalm.
Macaroni rosso
Macaroni rosso
Spinaziepasta
Spinaziepasta
Zonnige macaroni
Zonnige macaroni
Bami met satesaus
Bami met satesaus
Bami van Corrie
Ingredienten: 250 gr dikke noodles, handje diepvries doperwten, 2 sjalotjes, handje fijne soepgroente, doosje champignons, 1 tl gemberpoeder, 1 el ketjap manis, 1 tl chilipoeder, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl tom.puree, zonnebloemolie, zout en peper. Noodles koken. Sjalotjes klein snijden, champignons in plakjes snijden.
Olie verwarmen, sjalotjes fruiten en de champignonplakjes toevoegen.
Even bakken, totdat de champignonplakjes bruin worden.....Lees verder

Bami vegetarisch

Ingredienten: 200 gr dikke mie, 1 knoflookje, 1 sjalotje, 1 bosuitje, 1 tomaat, 2 eieren, 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1 tl gemberpoeder, 1 tl koriander, 1 tl laos, sambal, zonnebloemolie, zout en peper. De mie koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. De knoflook, tomaat, bosuitje en sjalotje klein snijden en bakken in de olie in een wok. De 2 eieren loskloppen in een bakje ....Lees verder

Erwin's zalmpasta

Ingredienten: 350 gr pasta, 200 gr plakken zalm, sourcream 100 ml, 2 el verse bieslook, 1 eierdooier, 2 lente uitjes, 1 ui, 1 knoflookteentje, 1 ½ el citroensap ( vers ), 1 tl zout/peper naar smaak, 20 olijven in ringetjes gesneden, olijfolie. Pasta koken volgens aanwijzingen op het pak. Ondertussen snijden we de lente uitjes en olijven in ringetjes. De zalm en de bieslook ....Lees verder

Fusilli

Ingredienten: 250 gr fusilli, 1 ui, pakje gezeefde tomaat (500 gr), 250 gr Italiaanse roerbakgroente, geraspte kaas, olijfolie, chilipoeder, gedroogde of verse basilicum, kurkuma, zout. We beginnen met de pasta te koken volgens de beschrijving op de verpakking. Terwijl de pasta kookt beginnen we met de ui klein....Lees verder

Gnocchi

Ingredienten: Gnocchi, 1 tomaat, 2 sjalotjes, 1 lente ui, verse peterselie (basilicum), 1 pakje gezeefde tomaat, geraspte kaas, cayennepeper of 1 rode peper, zout, olijfolie, zout/peper. Gnocchi bereiden zoals op de verpakking staat. Ondertussen de sjalotjes, lente ui en tomaat klein snijden. Van de rode peper de zaadlijst verwijderen en kde peper verder klein snijden. ....Lees verder

Lasagne met spinazie en zalm

Ingredienten: 1 pak spinazie a la creme 400 gr, 1 kleine creme fraiche, 100 gr zalmblokjes, zout/peper, olijfolie, gezeefde tomaat (uit een pakje), 2 tomaten, 1 lente ui, geraspte kaas. Eerst even de oven aanzetten op 180 gr. Dan beginnen we met het snijwerk. Tomaten in plakjes, lente ui in ringetjes. De spinazie ontdooien we langzaam in een wok. Wanneer dat gebeurd is doen we daar .....Lees verder

Macaroni rosso

Ingredienten: 2 tl basilicum, 350 gr macaroni, 1 rode ui, 1 rode paprika, 1 prei, olijfolie, zout, peper, pijnboompitten. Bij het boodschappen halen kwam ik dit potje Heinz tomato & basil tegen. Daar heb ik dit gerecht mee gemaakt. Erg lekker van smaak en snel klaar. Eerst even de macaroni koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen gaan we de groenten ....Lees verder

Spinaziepasta

Ingredienten: 300 gr pasta, 500 gr verse spinazie, zakje geraspte kaas, 1/2 bouillonblokje,zout en peper, olijfolie. Deze spinaziepasta is voor 3 personen. Pasta koken en afgieten. Spinazie in olijfolie roerbakken, 1/2 bouillonblokje erboven verkruimelen. Pasta toevoegen en zout en......Lees verder

Zonnige macaroni

Ingredienten: 200 gr macaroni, 1 gele courgette, 1 gele paprika, 2 tomaten, 2 tl paprikapoeder, 1 tl chilipoeder, 2 el gedroogde basilicum, limoensap, olijfolie, geraspte kaas, zout peper. Macaroni koken we eerst even volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen de courgette, paprika en de tomaten klein snijden in blokjes. In een wok olijfolie verwarmen en daarin de groenten.....Lees verder

Bami met satesaus

Ingredienten voor 2/3 personen: 160 gr mie, 1 pakket bami/nasigroente, olie, ketjap manis, 1 tl laos, 1 tl ketoembar, zout, 2 eieren. Satesaus ingredienten: 1 sjalotje, 1 knoflookje, 1 tl sambal, paar el. pindakaas, 1el ketjap manis, kokosmelk of koffiemelk, beetje citroensap en een ¼ bouillonblokje of zout, beetje olie. Kook de bami volgens de beschrijving op het pak. Roerbak de groente met de kruiden. Voeg daarna de mie toe en roer alles goed door elkaar. Laat het zachtjes....Lees verder