Paprika Tomatensoep

Ingredienten:

2 rode paprika's, olijfolie, 1 ui, 8 cherrytomaten, 1 trostomaat, 2 bouillonblokjes, 1 pakje gezeefde tomaat (500 gr), 1 ltr water, 1 tl kaneel, 1 tl suiker, beetje verse bieslook.

Deze soep heb ik gemaakt met restanten uit mijn voorraadkast. Gewoon een beetje creatief zijn met wat je nog in huis hebt. Koken is echt niet moeilijk, gewoon een beetje spelen met de ingredienten.

Eerst even alles snijden: Paprika's en tomaten in kleine stukjes, ui in 1/4 ringen.

In de soeppan verwarmen we 4 el olijfolie, daarin bakken we de paprikastukjes. Na 5 min voegen we de tomatenstukjes toe en doen we het deksel op de pan. Na ongeveer 5 min voegen we de ui toe. Blijf nu alles door elkaar roeren totdat de ui zacht is geworden.

Voeg tenslotte het water, gezeefde tomaat, kruiden, klein geknipte bieslook en bouillonblokjes toe.

Goed verwarmen.

Eet smakelijk!