Minestronesoep - vegetarisch

Ingredienten:

200 gr aard in blokjes, 1 ui in halve ringen, 2 teentjes knoflook geplet, 400 gr It. roerbakgroente, ¼ witte kool klein gesneden, 4 groentebouillonblokjes, 400 gr tomaten in blik, 150 gr macaroni, 1 ½ ltr water, klein blikje tomatenpuree.

Eerst doen we al het snijwerk! De aardappelen snijden we in blokjes, de ui in halve ringen, de witte kool in kleine reepjes en de knoflookjes pletten we of doen we in de knoflookpers.

In de soeppan verwarmen we de olijfolie en roerbakken de ui, aardappelblokjes, knoflook, en alle groenten. Dat doen we totdat de ui zacht is. Daarna voegen we water, bouillonblokjes,tomaten uit blik en de tomatenpuree toe. Ongeveer 20 minuten zachtjes koken net deksel op de pan. Voeg dan de macaroni toe en laat nog 8 minuten zachtjes doorkoken.

Is de soep te dik?  Voeg dan nog wat water toe.

Lekker met stokbrood erbij.

Eet smakelijk!