Groentenrecepten

Andijviestamppot
Andijviestamppot
Bloemkool met ei
Bloemkool met ei
bloemkool met kerrie
bloemkool met kerrie
Courgette met kip
Courgette met kip
Gebakken witlof
Gebakken witlof
Gerolde kipfilets met asperges
Gerolde kipfilets met asperges
Prei met mosterd
Prei met mosterd
Komkommersalade
Komkommersalade
Gevulde courgette
Gevulde courgette
Limoenbonen
Limoenbonen

Andijviestamppot

Ingredienten : 500gr aardappelen, 1 zak gesneden andijvie, 1 bouillonblokje, 1 volle e.l. grove mosterd, melk, 50 gr. boter, zout peper. Aardappelen schillen en klein snijden.Aardappelen in 20 min gaar koken, andijvie toevoegen en 5 min. zachtjes doorkoken. Boter toevoegen en alvast door elkaar stampen. Melk toevoegen, af en toe een beetje, totdat het de juiste dikte heeft.....Lees verder

Bloemkool met ei

Ingredienten: 1 bloemkool, 4 eetl zonnebloemolie, 2 losgeklopte eieren, 2 eetl kurkuma, beetje aromat, zout en peper. Van de bloemkool gebruiken we alleen de roosjes, die koken we ongeveer 20 min. De eieren kloppen we los in een bakje en voegen er wat zout en peper bij. De bloemkoolroosjes in een vergiet laten uitlekkenLees verder

Bloemkool met kerrie

Ingredienten: 1 bloemkool, 2 el kerriepoeder of kerrie-massala, 1 ui, zonnebloemolie, 1 el ketjap manis, cayennepeper, zout. Bloemkool klein snijden en alleen de gebruiken. Die koken we in ongeveer 20 min gaar. Ondertussen even de ui snipperen. Dan verwarmen we de olie in een hapjespan en fruiten we de ui. Daarna voegen....Lees verder

Courgette met kip

Ingredienten;1 ui, 300 gr kip, 1 courgette, 2 trostomaten, zonnebloemolie, zout, peper en een bouillonblokje. Altijd eerst even het snijwerk doen. We beginnen met de kip in kleine stukjes te snijden. Van de courgette maken we blokjes en dat doen we ook met de tomaten. De ui snijden we in halve ringen. De kip kruiden we met zout en peper en bakken we in een beetje olie.... Lees verder

Gebakken witlof

Ingredienten per persoon: 1 struikje witlof, zout, peper, nootmuskaat, boter. Weet nooit zo goed wat ik met witlof moet doen. Dat komt omdat ik zelf niet zo van witlof hou. Toen kwam het idee bij me op om het te bakken. Het lukte aardig en ik heb gesmuld! De struikjes witlof heb ik eerst doormidden gesneden en gaar laten koken. Omdat ik ze wilde bakken .....Lees verder


Gerolde kipfilets met asperges

Ingredienten: 2 kipfilets(ca.300gr in totaal), zout en peper, 2 schaaltjes groene asperges, 4 grote plakken gerookte ham, 2 eidooiers, 2 el witte wijnazijn, 125 gr roomboter, 1/2bakje peterselie (fijngehakt), cocktailprikkers, huishoudfolie. Voor dit heerlijke gerecht staan we even iets langer in de keuken. We beginnen met de kipfilets.....Lees verder

Prei met mosterd

Ingredienten: 500 gr prei, olie, mosterd, bouillonblokje. Dit is een heel snel te bereiden recept mekt prei. Lekker met aardappelpuree erbij. Prei schoonmaken en in ringen snijden. Olie verwarmen en de prei toevoegen.Bouillonblokje erboven verkruimelen en mosterd .....Lees verder

Komkommersalade

Ingredienten:Olijfolie, cremefraiche (50 gr), handje olijven, azijn, honing en suiker. Deze komkommersalade is erg lekker met visnuggets erbij. Komkommer in blokjes snijden, olijfolie, cremefraiche, olijven, peper, zout....Lees verder


Gevulde courgette

Ingredienten voor 2 personen: 1 courgette, 1 tomaat, 1 sjalotje, geraspte kaas, zout/peper. Oven voorverwarmen op 180 graden. Tomaat en het sjalotje klein snijden. Courgette doormidden snijden en uithollen. In een kom het vruchtvlees van de courgette, klein gesneden sjalotje en tomaat door elkaar mengen. Peper en zout toevoegen. De uitgeholde courgette .....Lees verder

Limoenbonen

Ingredienten: 350 gr verse sperziebonen, 200 gr witte bonen in tomatensaus, 1 el limoensap, 1 tl limoenrasp, olijfolie, beetje sambal, 1 tl verse munt ( klein gesneden), 1 el basilicumblaadjes ( klein gesneden), 1 tomaat, 1 lente ui, zout en peper. Als eerste even de sperziebonen halfgaar koken. Ondertussen snijden we de tomaat in blokjes snijden en de lente ui in ringetjes.....Lees verder