Groentenrecepten 2

Oosterse salade
Oosterse salade
Sperziebonen met tomaat
Sperziebonen met tomaat
Spruitjesstamppot
Spruitjesstamppot
Witlof met een laagje
Witlof met een laagje
Witlof-rolletjes
Witlof-rolletjes
Wortelstamp
Wortelstamp
Vegetarische paprikaschotel
Vegetarische paprikaschotel

Oosterse salade

Deze salade is lekker bij vietnamese loempiaatjes. Ingredienten: 1 komkommer, 1 mango, 1 bosuitje, 6 blaadjes munt. Voor de dressing: Sap van 1 limoen, een paar druppeltjes vissaus, 1 tl suiker, ½ zakje worteljulienne, ½ rode peper zonder zaadjes in ringetjes. Snij de komkommer en de mango in blokjes snijden, het bosuitje....Lees verder


Sperziebonen met tomaat

Ingredienten: 500 gr Sperziebonen, 250 gr verse tomaten of een blikje tomatenblokjes, zonnebloemolie, 1 gesnipperd uitje, zout, peper. Sommige diepvries sperziebonen kun je ook wokken i.p.v. te koken. Dit recept heb ik klaargemaakt met diepvries sperziebonen. Uitje snijden we klein en de tomaten snijden we in blokjes. Sperziebonen in een beetje olie wokken totdat ze een beetje zacht ....Lees verder

Spruitjesstamppot

Ingredienten: 700 gr aardappelen, 500 gr spruiten, boter, melk, mosterd of piccalilly, nootmuskaat, peper en zout. Eerst even de aardappelen schillen en klein snijden. Van de spruiten halen we de lelijke velletjes af en halveren ze. We koken ze samen in een pan, ongeveer 25 min.....Lees verder

Witlofmet een laagje

Ingredienten: 4 struikjes witlof ( 2 per persoon), bloem, paneermeel, 1 losgeklopt ei, zonnebloemolie, zout en peper. De struikjes ongeveer 15 min koken, uit laten lekken en met keukenpapier goed droog deppen. Strooi een laagje bloem op een plankje of bord en wentel daar de struikjes doorheen. Het ei even loskloppen in een bakje en de struikjes met bloem door het losgeklopte ei wentelen.....Lees verder

Witlof-rolletjes

Ingredienten: 4 struikjes witlof, 4 plakjes kaas, 4 plakjes ham, 1 ei, boter, zout/peper. Dit gerecht is om te smullen. Per persoon heb ik gerekend op 2 struikjes witlof. Wanneer je het maakt voor 4 personen, pas dan ook de andere ingredienten aan! We beginnen met het koken van de witlof, ongeveer 25 min. Het ei kloppen we los met zout en peper. Wees niet te zuinig met zout en peper, want ....Lees verder

Wortelstamp

Ingredienten: 500 gr wortelen, 1 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gemalen kurkuma, 2 tl geraspte gember, 60 gr Griekse yoghurt, 2 el fijngehakte korianderblaadjes, 2 tl limoensap, 1 tl komijnzaad. We beginnen met de worteltjes in een soort van blokjes te snijden, geen dunne plakjes! Dan zetten we ze op met een laagje .......Lees verder

Vegetarische paprikaschotel

Quornstukjes (vegetarische vleesvervanger), 1 gele paprika, 1 oranje paprika, 1 ui, olie, peper, zout, 1 el mosterdzaadjes, 1 tl kurkuma, 400 gr aardappelen. De paprika's in blokjes snijden en de zaadlijsten verwijderen. De ui klein snijden, niet te klein! Snij de aardappelen in dikke schijfjes en zet ze op met wat water en kook ze gaar. Ondertussen beginnen we met de quornstukjes en de ui te bakken in de olie. Voeg....Lees verder