Gekruide rijst

Ingredienten:

200 gr rijst, laos, djintan, koriander, katoembar, djahe (kruiden van Conimex), 1 el ketjap manis, 1tl sambal, 1 rode paprika, 1/2 prei, 2 kipfilet, 1/2 ui, 2 tomaten, kippenbouillonpoeder (bij de toko verkrijgbaar), olie, zout en peper.

Rijst koken we volgens de aanwijzingen op het pak. Ondertussen snijden we de kip in kleine stukjes, de paprika in kleine blokjes, de prei in dunne ringen en de tomaten in klein stukjes. De klein gesneden kip bestrooien we met zout en peper en de kippenbouillonpoeder naar smaak.

Bak dan de kip in olie totdat hij begint te kleuren. Voeg de paprika toe en bak alles 3 min. Daarna de prei nog 2 min. mee laten bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Tenslotte de rijst erbij en misschien nog wat olie, nog even goed alles roerbakken. Breng alles op smaak met de Conimexkruiden, ketjap en sambal.

Lekker met omeletrolletjes erbij.    

Eet smakelijk!



Tekst hier invullen...