Erwin's nasi

Ingredienten:

300gr rijst, 2 teentjes knoflook, 1 cm verse gember (geraspt), 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel oestersaus, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel sambal, 1/2 prei in ringen gesneden, een handje kousenband of doperwten (diepvries), 2 eieren, zonnebloemolie, zout naar smaak, snufje vetsin.

Voor de bereiding van nasi kook je de rijst  1 min minder dan op het pak staat aangegeven. Zo krijg je een mooie droge korrel.

Terwijl de rijst kookt meng je ondertussen 2 eieren met de sesamolie. Verwarm de olie in een wok en bak daarin de knoflookteentjes. Voeg na 1 minuutje de rijst toe en bak de rijst nog 5 minuten. Voeg nu de ketjap, oestersaus, sambal, zout en vetsin. Goed alles door elkaar roeren en voeg daarna  de prei, doperwten, kousenband erbij.

Maak een kuiltje in het midden en laat daar het eimengsel inlopen. Het eimengsel goed blijven roeren, zodat het roerei wordt. Als laatste alles goed door elkaar roeren en nog even goed bakken.

                                                                    Eet smakelijk!