Cranberry-chocoladekoekjes

Ingredienten:

100 gr tarwebloem, 180 gr volkoren tarwemeel, 100 gr gedroogde cranberries, 50 gr chocola, 1 eidooier,

140 gr witte basterdsuiker, 225 gr roomboter.

Al een tijdje geen koekjes meer gebakken. In de kast vond ik nog een restje cranberries en een reep chocola. Dat leek mij een goede combinatie voor koekjes! Ik hoop dat jullie net zo smullen van deze koekjes als wij gedaan hebben. Het is een makkelijk recept.

Eerst de cranberries in warm water laten weken. Meng ondertussen suiker en boter in een kom met een houten lepel. Voeg dan de eidooier toe en roer nog even goed door. Laat nu de cranberries uitlekken in een zeef. Zet de oven aan op 190 graden.

Voeg alle overige ingredienten bij de suiker, boter en eidooier. Kneed met de handen totdat het een samenhangend geheel is. Wanneer het deeg erg plakkerig is dan kun je nog wat extra bloem toevoegen.

Per koekje is een eetlepel deeg voldoende. Maak er eerst een bolletje van en druk het daarna plat met de achterkant van een koude lepel. Plaats de koekjes ongeveer 15 min in de oven totdat ze mooi bruin van kleur zijn en laat ze dan afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!