Bruine bonen met rijst

Ingredienten:

Blik bruine bonen 800gr, klein blikje tomatenpuree, 300 gr kipfiletblokjes, 125 gr spekblokjes, 1 cm verse gember, 1 tomaat, 1 ui, 1 kipbouillonblokje, 1/2 rode peper zonder zaad, 2 knoflookteentjes, zout, peper, olie, 240 gr rijst.


Zelf vind ik het altijd prettig om alle ingredienten  klaar te leggen en dan te beginnen met het snijwerk.

Verse gember heel klein snijden of raspen, 1 tomaat in blokjes snijden, 1 ui klein snijden, de rode peper in ringetjes snijden en zaadjes verwijderen, 2 knoflookteentjes uitpersen.

Nu gaan we beginnen met het bakken. Doe de spekblokjes in een kleine koekenpan en even heel goed bakken zonder olie. Kruid de kip ondertussen met zout en peper. Bak dan de kipblokjes in wat olie in een grote wok of hapjespan. Wanneer de blokjes gaan kleuren voeg dan de volgende ingredienten toe: ui, knoflook, gember. Nog even goed roerbakken. Voeg dan 2 el tomatenpuree toe, goed alles door elkaar roeren. Tenslotte de volgende ingredienten toevoegen: rode peper, tomatenblokjes, spekblokjes, bruine bonen met vocht en een bouillonblokje. Laat alles op een klein vuur zachtjes pruttelen en kook ondertussen de rijst gaar.

Eet smakelijk!