Bami vegetarisch

Ingredienten:

200 gr dikke mie, 1 knoflookje, 1 sjalotje, 1 bosuitje, 1 tomaat, 2 eieren, 2 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1 tl gemberpoeder, 1 tl koriander, 1 tl laos, sambal, zonnebloemolie, zout en peper.

De mie koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

De knoflook, tomaat, bosuitje en sjalotje klein snijden en bakken in de olie in een wok. De 2 eieren loskloppen in een bakje en zout en peper toevoegen. In een koekenpannetje beetje zonnebloemolie doen en het eimengsel. Goed blijven roeren totdat er allemaal kleine stukjes gebakken ei zijn.

De mie goed afspoelen met koud water en uit laten lekken in een vergiet. Daarna de mie in de wok met de knoflook, tomaat, bosuitje en sjalotje goed door elkaar roeren. Tenslotte het roerei toevoegen en alle kruiden. Alles goed door elkaar roeren en goed verwarmen. Sambal naar eigen smaak toevoegen.

Lekker met satesaus!

Eet smakelijk!