Bami met satesaus

Bami

Ingredienten voor 2/3 personen: 160 gr mie, 1 pakket bami/nasigroente, olie, ketjap manis, 1 tl laos, 1 tl ketoembar, zout, 2 eieren.


Kook de mie volgens de beschrijving op het pak. Roerbak de groente met de kruiden. Voeg daarna de mie toe en roer alles goed door elkaar. Laat het zachtjes verwarmen terwijl je de satesaus maakt.

Lekker met een gebakken eitje en wat kroepoek

Satesaus

Ingredienten: 1 sjalotje, 1 knoflookje, 1 tl sambal, paar el. pindakaas, 1el ketjap manis, kokosmelk of koffiemelk, beetje citroensap en een ¼ bouillonblokje of zout, beetje olie.

Snipper het sjalotje heel fijn en laat het knoflookje heel en maak met een mesje wat inkepeningen rondom het knoflookje. Verwarm de olie en verwarm het klein gesneden sjalotje en het knoflookje daarin. Haal dan het knoflookje eruit en voeg alle overige ingredienten toe. Kijk of de satesaus niet te dik is, voeg dan eventueel nog wat melk toe.

Eet smakelijk