Aardappelgehaktschotel

Ingredienten:

 6 el zonnebloemolie, 800 gr aardappelen, 500 gr gehakt of vegetarisch gehakt, 1 ui, 1 lente ui en 1 knoflook, verse peterselie en selderij, zout, peper.

De aardappelen in kleine blokjes snijden en ongeveer 10 min. koken. Ondertussen kan je de ui even klein snijden en de knoflook pellen.

Bak het gehakt in een grote koekenpan zonder olie toe te voegen. Wanneer het gehakt gebakken is, doe het in een vergiet en laat uitlekken. In dezelfde pan de zonnebloemolie verwarmen en de aardappelblokjes bakken.

Wanneer ze goed gebakken zijn, plaats ze even tijdelijk op een bord. Dan bak je de ui en de knoflook, wanneer de ui begint te kleuren dan haal je de knoflook eruit. Voeg dan het gehakt en de aardappelblokjes toe en bak alles nog even. Tenslotte doe je de peterselie, selderij, zout en peper erbij en bak je alles nog 2 min.

Voordat je het opdient meng je de in ringen gesneden lenteui erdoor.