Aardappelomelet 1

Ingredienten: 5 aardappelen, 4 eieren, 1 prei, 1 teentje knoflook, olijfolie, zout en peper

Eerst even de aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. De prei ook eerst goed wassen en daarna in ringen snijden. De eieren kloppen we los in een kom en brengen we op smaak met wat zout en peper.

In een grote koekenpan bakken we de aardappelblokjes in olie. Wanneer ze lichtbruin zijn doen we ze op een bord. In dezelfde pan bakken we de preiringen ongeveer 5 min. Het knoflookteentje persen we nu erboven uit. Nog heel even de knoflook meebakken. Nu kunnen de aardappelblokjes erbij. Goed door elkaar roeren en nog even goed bakken.

Tenslotte de losgeklopte eieren er gelijkmatig door roeren. Voor het gaar worden doen we een groot deksel op de pan. Het vuur niet te hoog en regelmatig kijken of het niet aanbakt! Wanneer alles goed gaar is dan kun je met behulp van een groot bord de omelet omkeren.

Eet smakelijk